Cum se intretine o narghilea?

Pentru a fi siguri ca ne mentinem narghileaua intr-o stare buna si ca fiecare fum tras din aceasta va avea o calitate buna, trebuie sa o intretinem des si folosind metode corecte.
Componentele unei narghilele ar trebui sa fie curatate separat pentru a fi siguri ca ne concentram pe fiecare in parte.
Furtunul trebuie demontat din corpul narghilelei, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa suflati cu putere in acesta pentru a elimina orice urma de fum care a stagnat pe peretii furtunului. Dupa aceasta operatiune puteti trece la clatirea furtunului atat pe interior cat si pe exterior cu apa. Nu trebuie sa folositi sapun sau produse de curatenie pentru interiorul furtunului, doar apa rece. Lasati furtunul sa se scurga complet si sa se usuce, iar dupa il puteti folosi fara nicio problema.
Dupa ce ati curatat furtunul, trebuie sa incepeti sa dezasamblati si restul componentelor narghilelei pentru a le curata individual si pe acestea. Bolul de tabac, trebuie curatat bine de orice depuneri care apar in acesta pentru a preveni schimbarea gustului. Daca in continuare acesta este murdar, este recomandat sa il scufundati in apa fiarta si sa il lasati intre 3 si 5 minute pentru a inmuia toate depunerile de tutun. Dupa acea, bolul poate fi frecat cu o perie de sarma si lasat sa se usuce. La fel puteti curata si scrumiera narghilelei, dar trebuie sa aveti grija sa nu ii zgariati suprafata metalica.
Pipa narghilelei necesita un pic mai multa atentie. Aceasta trebuie curatata atat pe interior cat si pe exterior. Desigur, puteti folosi produse speciale de curatenie destinate exclusiv narghilelelor, dar daca nu dispuneti de acestea, puteti folosi zeama de lamaie si bicarbonat de sodiu. Folosind o perie lunga si subtire, curatati cu amestecul precizat mai sus pipa pe interior. Exteriorul puteti sa il curatati folosind un jet de apa si sapun pentru a-i da stralucirea pe care o avea atunci cand era noua.
Baza narghilelei, sau vasul de sticla care contine apa, trebuie si acesta curatat riguros pentru a nu influenta gustul tutunului. Acesta poate fi curatat cu acelasi amestec de bicarbonat de sodiu si zeama de lamaie. Trebuie sa frecati riguros peretii interiori ai vasului pentru a elimina orice fel de depunere care ar putea aparea pe acestia.
Dupa ce lasati toate componentele toate componentele narghilelei sa se usuce, puteti din nou sa va bucurati de o aroma proaspata si sanatoasa. Recomand cea mai buna narghilea din Bucuresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu