Cum scriem in momentele cand ne lipseste creativitatea?

Sunt unele momente in care oricat de creativi suntem sau oricat de multe idei marete am avea, mintea noastra este ca un perete alb, lipsit orice informatie. Nimic la orizont! Si parca in acele momente avem cea mai mare nevoie de inspiratie!
Unii oameni nu reactioneaza bine sub factorul stresului.
Si totusi, cum reactionam in cel mai creativ fel chiar si atunci cand avem deadline-uri si task-uri de rezolvat?

Cel mai important sfat: pastreaza-ti calmul! Orice emotie, tensiune, stare de agitatie sau neliniste poate sa iti blocheze procesul creativ. NU lua deadline-urile ca atare! Gandeste-te la ele ca la o provocare pe care o vei indeplini sau nu te gandi deloc.

Iata cateva lucruri care cu siguranta te vor ajuta sa te inspiri:
Nu trebuie sa inventezi tu roata. A fost inventata si reinventata de altii inaintea ta. Pe termen scurt, poti sa te inspiri. Asadar, daca task-ul tau este sa scrii un super articol, cerceteaza! Vezi ce au scris altii, experti in domeniu. Ideile cele mai tari apar in momentul in care vezi ce au scris si altii.
Urmareste constant pagini de interes pentru domeniul pentru care scrii, alege-ti cativa oameni care sa fie exemple pentru tine si inspira-te din activitatea lor, citeste bloguri etc.
Creeaza-ti o constanta! Nu face din anumite task-uri, ocazii de research. Obisnuieste-te sa citesti si sa cerceterzi iar in momentul in care va trebui sa duci un task sub presiunea timpului la bun sfarsit, vei fi stapan pe situatie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu