Pareri asupra campaniei din Cluj care ar avea nevoie de multe echipamente de protectie

Desi a inceput de mai putin de 10 zile, campania electorala scoate la iveala cateva elemente de care nu pot sa afirm ca sunt surprins, insa care sunt, cel putin pana in momentul acesta, definitorii pentru modul in care se face politica la noi in tara si felul in care oamenii obisnuiti percep acest lucru.Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca romanii sunt mai mult decat satui de politica, ca ar vrea sa aiba echipament de protectie impotriva schemelor politice. Cu totii am auzit  asta la televizor, am citit in ziare si am putut constata citind sondajele de opinie mai mult sau mai putin viciate sau influentate. Insa in momentul in care dai fata cu acei oameni care formeaza aceasta majoritate nemultumita din sondaje, acei oameni care si-au pus credinta in anumiti lideri politici (nu neaparat in ideologii sau doctrine) si care au fost dezamagiti de modul in care cei investiti cu increderea lor au inteles sa ii respecte, situatia se modifica. Dimensiunea seaca a cifrelor din sondaje se preschimba in dimensiunea umana. Din punctul de vedere al politologiei, asta s-ar numi schimbarea nivelului de analiza: coborarea de la general la particular. Usor de scris, mai greu de practicat,mai ales fara bocanci de protectie.

Exista o vadita reticenta a oamenilor de a participa in orice implica politica, indiferent de partidul care le imparte pliante pe strada. Incurajator este, insa, faptul cei tineri par mai deschisi, curiosi de ce le-ar putea oferi un candidat. Mai este si acel segment stabil al electoratului, nucleul dur al fiecarui partid, oameni care sunt bucurosi sa ne intalneasca pe strada. Sunt insa constient de faptul ca “marea campanie” de-abia acum incepe. Este o provocare la care accept bucuros sa-i fac fata, mai ales pentru ca echipa din care fac parte este una tanara, dinamica si foarte prietenoasa.

Voi reveni pe parcursul campaniei si cu alte pareri despre acest proces electoral, primul la care particip in mod activ - in adevaratul sens al cuvantului.

Pe curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu