Inceput de an in Castelul Huniazilor

Propunerea  de a petrece  sfarsitul de an in Hunedoara m-a incantat din prima clipa, fara a mai sta pe ganduri la celelalte propuneri .O zona inclusa in top 20 locuri de vizitat in viitorul apropiat. Cu toate ca merg in  fiecare an la targul de turism de la Romexpo, nu am ales niciodata sa merg intr-o vacanta apeland la o agentie de turism. Am fost mereu adepta vacantelor planificate de mine pas cu pas, fara a depinde de cineva, In cazul de fata o agentie de turism.
Anul acesta targul a reusit sa ma impresioneze  iar standul celor care reprezentau Hunedoara m-a fascinat. Foarte bine organizat, persoane amabile si zambitoare, dispuse sa  petreaca cu tine 20 de minute in care sa-ti povesteasca despre Hunedoara  si mai ales despre Castelul Corvinilor. Mi-au placut pentru ca nu au incercat sa ma convinga de nimic(asa cum incercasera inainte lor cei de la un alt stand) si  pentru ca  puteai  citi in privirea lor placerea cu care povesteau de casa lor,Hunedoara.Povestile lor ,dorinta mea de a vizita aceste locuri si un early booking avantajos au fost factorii care intr-o proportie destul de mare au  inclinat balanta in favoarea alegerii unui pachet de 4 zile  la Pensiunea Diana, situata intre Deva si Hunedoara. Astfel puteam  vizita doua orase.
Trebuie sa recunosc  ca spre rusinea mea mereu am asociat Hunedoara cu un singur lucru:Castelul Corvinilor sau castelul Huniazilor asa cum mai este cunoscut. Probabil ca nu sunt singura care pateste  acest lucru. Cu toate astea asteptam cu nerabdare sa ajung acolo,sa vizitez unul dintre cele 10 ‘’palate’’ de poveste asa cum a fost prezentat de un site american alaturi de constructii de o extraordinara frumusete precum sunt castelele Neuschwansteinşi Hohenschwangau din Germania, castelul din Sussex (Marea Britanie), castelul Eltz din Germania ,castelul Lichtenstein din Baden-Württemberg. Se intampla uneori realitatea sa depaseasca cu mult povestile. Cel putin asa a fost in cazul meu.Castelul mi-a spus povestea lui fara sa aiba nevoie de cuvinte.
Pe data viitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu