Externalizarea ca proces financiar eficient

Daca-ti privesti compania sau mica afacere  ca pe un tot unitar, al carui success depinde exclusiv de mai multi factori principali, fara de care te asteapta doar sucombarea, probabil ca esti la current cu termenul de “externalizare” a serviciilor. Ce inseamna ? O alta companie mica, mijlocie sau chiar un gigant economic, va prelua si-ti va presta serviciile pentru care nu consideri ca este rentabil sa angajezi persoane noi. Desigur la prima vedere, poate parea mai scump decat sa ai propriu angajat care sa se ocupe de mentenanta IT sau de web design, dar la ce cheltuieli extraordinare ar fi supusa mica ta afacere prin prisma costurilor unui intreg department IT sau de marketing, sau contabil?

Astfel vom observa cat de efficient din punct de vedere financiar, pe termen lung desigur, este sa apelezi la un freelancer sau la o alta companie care sa-ti presteze aceste servicii, contra unei sume stabilite prin contract. Gandeste-te la asta ca la un abonament de telefonie mobila! Toate costurile cu intretinerea retelei de comunicare, know-how-ul si echipamentele necesare procesului, sunt asigurate de compania de telefonie! Nu trebuie decat sa platesti o suma modica pentru un abonament lunar!

Externalizarea serviciilor se confunda astfel cu aproape toate departamentele de care o companie are nevoie pentru a functiona efficient! Voi da exemplu, departamentul de Resurse Umane. Nu trebuie sa mai pierzi timp si resurse cu legislatia in vigoare, cu calculul salarial, cu documentele necesare eliberarii fiselor fiscal, statelor de plata si asa mai departe. Prin externalizarea serviciului de salarizare, o terta parte se poate ocupa in timp util de toate aceste aspecte, permitandu-ti astfel momente esentiale de respiro si concentrare maxima pe obiectivele prioritare ale companiei. De asemenea nu trebuie sa-ti mai faci griji in privinta pontajelor,a concediilor de munca, a concediilor de odihna,  a notelor contabile, a fisierelor de plata a contributiilor sociale, impozite si furnizare documentelor necesare catre autoritati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu